10 Mart 2008 Pazartesi
Bilelim öğrenelim
CESET YOKETME YÖNTEMLERI
Öncelikle cinayetten evvel ceset yoketme planlaması ve tatbikatı yapmanızı öneririz. O an elinizin ayağınızın dolanması muhtemel olduğu için, tüm yoketme aşamalarını bir liste halinde yazın. Olay planlı değilse hemen bu köşeyi açıp okuyun.
Sakin olun ve şu soruların cevaplarını arayın:
1) Cesedimizin bulunduğu yer nasıl bir yer? Bina içi mi? Açıkta mı? Araç içinde mi? Su, ormanlık alan ya da ateş yakılabilir yakın bir mekan var mı?
2) Cesedin en geç hangi zamana kadar yokedilmesi gerekiyor?
3) Cesedi nasıl yokedebilirim?
4) Cesedi yoketme alanına görünmeden nasıl taşırım?
5) Cesedi yoketmek için gerekli araçlar nelerdir, nerede bulunur?
Bu cevaplar düşünülürken aşağıdaki yöntemlerden biri uygulanabilir:
1) Büyük bir torba ( üç siyah çöp torbası içiçe geçirilebilir ), satır, eti kemikten ayırma bıçağı, mutfak robotu, çekiç ve rahat bir çalışma ortamı ( küvet, mutfak masası vb.) bulunur. Satırla ceset eklem yerlerinden parçalanır ve bıçakla etler kemikten ayrılır. Etler mutfak robotundan geçirilerek kıyma yapılır. Sonra kemikler çekiçle çok küçük parçalar haline getirilir. Bunlar büyük torbanın içinde karıştırılır. Küçük torbalara bölünerek, ağzı yarı açık şekilde farklı çöp kutularına dağıtılır. Kediler, köpekler geri kalanını halledecektir.
2) Ceset asitle eritilebilir ya da suda kemiği kalana kadar kaynatılabilir, ama bu önereceğimiz bir yöntem değildir. Çünkü bu işlem çok uzun sürer ve koku dayanılmaz bir hal alır.
3) Ceset suya atılacaksa yüzeye geç çıkması için betonlanması ya da demir zincirle sarılması gerekir. İki durumda da balıkların girebileceği açıklıklar bırakın. Taşıma gerekiyorsa yine önerimiz cesedi satırla vs. parçalamak ve birkaç çantaya bölmek olacaktır. Sıcak suya yatırıp cesedin çekmesini de bekleyebilirsiniz, bu kadar salaksanız yakalanın daha iyi zaten.
4) Ceset gömülecekse kazma ve kürek gerekiyor. İyi bir çalışma için çukur en az birbuçuk metre olmalı. Çukur açılacak toprak yumuşak olmalı, çünkü mezar kazmak sanıldığından daha zordur. Cesedi bir mezarlığa götürüp (tabi bekçi yoksa, bunu önceden öğrenmelisiniz) eski ve bakımsız bir mezara gömmenizi öneririz. Çukur kazılmadan önce toprağın en üst tabakasını dikkatlice ayırın, ki sonra çukurun üzerine son toprağı buradan atarak, dışarıdan belli olmamasını sağlayabilesiniz.
5) Ceset yakılacaksa yine parçalamanızı öneririz, büyük parçaların yanması daha zordur çünkü. Tabi etkin bir yanma için benzin gibi yanıcı bir malzemeye de ihtiyacınız olacak.
6) Durumunuz müsaitse cesedi betonlayarak bir inşaatın temeline gömmek güzel bir yöntemdir.
7) Çalışmanız esnasında eldiven, naylon işçi tulumu (ya da işiniz bitince yakacağınız eski giysiler) ve bone giymenizi öneririz. Ayrıca işiniz bittikten sonra ortalığı iyice temizlemelisiniz. Kan bulaşan yerler varsa (halı gibi) en kısa sürede atıp yenisini alınız.
8) Bu olaydan sonra bir süre korku filmleri seyretmeyin, çünkü bazı arkadaşlar ölünün geri döneceğini kurup, kendi kendilerini korkutabiliyor. Vicdanınız sızlıyorsa fakirlere sadaka verin ve ölen kişinin kötü yönlerini, size yaptığı yamukları aklınıza getirin.
9) Bu hususta soru ve tecrübelerinizi bildiriniz. Ancak bilgilerimizi paylaşarak yöntemlerimizi geliştirebiliriz.
ulaş akyol
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder